52 жертви при пожар в сграда в Йоханесбург

31-08-2023

Най-малко 52 души загинаха днес в пожар, избухнал в многоетажна сграда в Йоханесбург, най-големият град в Южна Африка, съобщиха службите за спешна помощ, предадоха световните агенции.

Говорителят на службите за спешна помощ Робърт Мулаудзи каза, че 43 души са били ранени при пожара, който лумна преди зазоряване. Според Мулаудзи броят на жертвите все още може да се увеличи.

В ход е операция по издирване и пожарникарите се придвижват вътре в сградата, каза Мулаудзи. Екипът е извадил досега 52 тела, уточни той и добави, че още хора може да са блокирани вътре.
Най-малко едно дете е сред загиналите, каза Мулаудзи.

Властите съобщиха, че пожарът е бил до голяма степен потушен, но димът все още излиза от прозорците на почернялата сграда в центъра. Навързани един за друг чаршафи и други подръчни материали също висяха от някои прозорци. Не е ясно дали хората са ги използвали, за да се опитат да избягат от огъня или са се опитвали да спасят имуществото си.

Мулаудзи каза, че сградата всъщност е 'неформално селище', където бездомници са се преместили в търсене на подслон без никакви официални договори за наем. Той каза, че това затруднява претърсването на сградата.
Според очевидци в сградата може да са живели около 200 души.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 28-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net