Загинали и ранени при ракетни атаки над Киевска област, нападение с дронове срещу руско летище

30-08-2023

Украинската Киевска област бе подложена на руски ракетни атаки тази нощ. Съобщава се за поредица от взривове, включително в столицата Киев.

Областната администрация издаде предупреждение за ракетна атака и съобщи, че е задействана противовъздушната отбрана. Гражданите бяха призовани да отидат в укритията или да спазват правилото за 'две стени'.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в социалните мрежи за двама загинали и двама ранени при атаките, както и за избухнали пожари в два столични района. Взривове отекнаха и в Одеса. Според украински военни, руските сили са изстреляли ракети 'Калибър' от Черно море по посока на Одеска област.

От руска страна се съобщава за нападение с дрон срещу летището в северозападния град Псков. Повредени са военни транспортни самолети Ил-76. По първоначална информация няма пострадали. Летището ще остане затворено до изясняване на размера на щетите.

Два дрона са били обезвредени от противовъздушната отбрана във въздушното пространство на руската Рязанска област.

Възстановен е трафикът на московските летища Домодедово, Внуково и Шереметиево след временно прекъсване, съобщават руските информационни агенции.

Съединените щати обявиха поредния пакет от военна помощ за Украина в размер на четвърт милиард долара. Той включва техника за обезвреждане на мини и различни видове боеприпаси.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net