Русия съобщи за нова украинска атака с ракети С-200 по Кримския мост

13-08-2023

Назначеният от Русия губернатор на Крим днес заяви, че руската противовъздушна отбрана е свалила две ракети в близост до Керченския проток, предадоха Ройтерс и БТА.

В свое изявление, публикувано в 'Телеграм', Сергей Аксьонов каза, че Кримският мост, който Украйна атакува многократно, не е бил повреден.

На публикувани в руските социални медии кадри се вижда, че дългият 19 километра мост изглежда е обвит в дим. Агенция Интерфакс съобщи, че трафикът по моста е бил спрян.

В своя публикация в 'Телеграм' съветник на Аксьонов каза, че около съоръжението е имало димна завеса и движението на автомобилите ще бъде възстановено в близко бъдеще, предаде ТАСС.
Малко след това назначеният от Русия губернатор написа в 'Телеграм', че руските сили са свалили още една ракета над Керченския проток, съобщи агенция Интерфакс.

Според руското министерство на отбраната Киев се е опитал да нанесе удар по Кримския мост с ракети С-200, преработени в ударен вариант, но няма жертви и щети. Местните власти съобщиха, че движението по моста е било възстановено.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 02-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net