Трета нощ на безредици във Франция

30-06-2023

Трета нощ на безредици във Франция, след като 17-годишен младеж бе застрелян от полицай. Безредиците обхванаха региона на Париж и редица други френски градове, като дори излязоха от границите на Франция и стигнаха до Белгия, предаде ДПА. 

Арестувани са най-малко 420 души, от които 242 в района на Париж, съобщи рано тази сутрин телевизия Бе Еф Ем, като се позова на източници, близки до вътрешното министерство.

Банков клон в парижкото предградие Нантер бе подпален вчера вечерта, като пламъците обхванаха и намиращи се над него жилищни помещения. Пожарникарите се справиха с пожара и няма пострадали, съобщава БТА.

Хиляди хора излязоха на демонстрация в Нантер с искане за справедливост след смъртта на младежа. Бързо се стигна до сблъсъци между демонстранти и полицията, съобщиха 'Паризиен' и Бе Еф Ем. Служители на реда бяха замеряни с коктейли 'Молотов', докато хеликоптери прелитаха в небето. На място пристигнаха специални части. Арестувани са 19 души.

В пристанищния град Марсилия стотици демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията, като имаше случаи на разграбване на магазини.

В Лил, Лион и Бордо бяха разположени специални полицейски части.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 05-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net