Поредна нощ на руски ракетни удари в Украйна

15-06-2023

Поредна нощ на руски ракетни удари по няколко населени места в Украйна. Властите съобщават за експлозии в района на Кривой Рог и Одеса. И двата украински града станаха мишена на смъртоносни атаки през последните дни. Съобщава се за експлозии и в Харков.

Междувременно Украйна увери, че Русия е понесла тежки загуби от началото на нейната контраофанзива. Киев отхвърля твърденията на Москва за нанесени катастрофални загуби и твърди, че украинската армия е дала много по-малко жертви при своето настъпление в сравнение с окупаторите.

В началото на срещата на министрите на отбраната от Европейския съюз в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че украинското контранастъпление е все още в началото си, но вече има напредък на бойното поле.

„Ние се събираме тук, докато Украйна провежда голямо контранастъпление. Все още е рано и не знаем дали това ще бъде повратна точка на войната, но виждаме, че украинците напредват и освобождават повече земя. Знаем, че колкото повече напредък постигне Украйна, толкова по-силни ще бъдат позициите й на масата за преговори. Колкото повече напредък постигне Украйна, толкова по-вероятно ще бъде президентът Путин да осъзнае, че не може да спечели на бойното поле, а трябва да договори справедлив мир”, заяви Столтенберг.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 07-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net