Пребиха съпредседател на сдружение на българите в македонския град Струга

13-06-2023

Съпредседателят на сдружението на българите в Република Северна Македония 'Шемето' Бекир Кадриески е бил пребит от непознат в град Струга. Това съобщи самият Кадриески пред NOVA. 

Мъжът разказа, че е бил съборен на земята и ритан. Получил е удари с ръце като по време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите 'мръсен българин'.

В момента е в болницата в Струга със затруднения с дишането и болки по тялото.
Бекир Кадриески е гражданин на Република Северна Македония. Той няма български паспорт, но декларира, че е с българско самосъзнание.

Това е поредно нападение на човек с българско самосъзнание в югозападната ни съседка. На 19 януари секретарят на сдружение 'Цар Борис Трети' Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид. Ден след това беше транспортиран с правителствения самолет 'Фалкон' за лечение в България. По случая се води съдебно дело като подсъдимт за побоя е Илия Спасески. По време на последното съдебно заседание Спасески с гордост обяви, че 'разбира обвинението, но не се чувства виновен'. При побоя случаен минувач извикал да спрат, а обвиняемият Спасески отговорил: 'Не си заслужава за българин да викаш полиция', и заедно с още един нападател продължили да налагат Пендиков. Следващото заседание по делото е насрочено за 12 юли.
 

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 06-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net