Въздушна тревога в цяла Украйна след поредица от атаки, Киев съобщи за ранени

16-05-2023

Въздушна тревога беше обявена тази нощ в цяла Украйна, съобщи УНИАН.

В Киев се чуха силни експлозии. Противовъздушната отбрана на украинската столица се задейства. От Киевската областна военна администрация призоваха хората да отидат в бомбоубежища и на други безопасни места.

Кметът на града Виталий Кличко съобщи за трима ранени, предаде Ройтерс.

Отломки са паднали в няколко района в Киев, включително в зоологическата градина на украинската столица. Две коли са се запалили.

Въздушната тревога вече е отменена в цялата страна.

'Атаката беше изключителна по своята плътност – максимален брой ракети за най-кратък период от време', обобщи началникът на Киевската градска военна администрация Сергий Попко. Той добави, че 'по предварителна информация огромната част от вражеските цели във въздушното пространство на Киев (са били) открити и унищожени'.

За момента не е ясно колко точно обекти са били свалени над украинската столица и дали някои от тях са поразили набелязаните мишени, посочва Ройтерс.

Според представители на местните власти Русия е използвала дронове, крилати ракети и дори балистични ракети.

Високопоставен представител на украинските власти определи руската въздушна атака срещу Киев тази нощ като изключително интензивна, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е било осмото по рода си нападение срещу столицата на Украйна този месец.След седмици на затишие Русия възобнови въздушните си удари по Украйна в края на миналия месец. През последните дни бяха извършени поредица атаки, като Киев често е вземан под прицел. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 23-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net