Косово отложи с 48 часа решението за глоби за сръбски регистрационни табели

22-11-2022

Косово отложи с 48 часа решението за глоби за сръбски регистрационни табели
Премиерът на Косово Албин Курти прие молбата на американския посланик Джеф Ховениър да отложи с 48 часа изпълнението на решението за налагане на глоби на граждани с 'незаконни' регистрационни номера.

Американският посланик отправи такова искане в късните часове към министър-председателя, което Курти прие.

„Благодаря на посланик Ховениер за неговата ангажираност. Приемам искането му за 48-часова отсрочка за налагане на глоби за незаконни автомобилни номера 'KM' (и други). Щастлив съм да работя със САЩ и ЕС за намиране на решение през следващите два дни”, написа Курти в Туитър.

По-рано властите в Косово предупредиха, че от 22 ноември ще глобяват онези, които не са сменили сръбските регистрационни номера на колите си.  

Снощи и Европейският съюз предупреди властите на Сърбия и на Косово, че носят важна отговорност да не се стигне до ескалация на напрежението

След многочасови преговори снощи в Брюксел сръбският президент Александър Вучич и премиерът Албин Курти не стигнаха до споразумение. Тогава косовският премиер обясни, че не бива въпросът с пререгистрацията на колите да измества на заден план постигането на общо споразумение за нормализиране на отношенията със Сърбия, за което има договорен срок - 23 март идната година.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net