Русия започва да евакуира хора от Херсонска област

14-10-2022

Русия започва да евакуира хора от частично окупираната Херсонска област в Украйна заради настъплението на Киев в района. Мярката се възприема като невъзможност от страна на Москва да удържи анексиранитеот нея територии.

В Русия днес се очакват първите евакуирани от Херсонска област, след като назначеният от Москва областен управител Владимир Салдо посъветва жителите на Херсон и околностите да напуснат района заради все по-честите ракетни удари и сражения. Контра-офанзивата на украинската армия продължава, като  в последния месец са освободени над 600 населени места в окупираните от Русия територии, съобщи украинското министерство на реинтеграцията.

Руската армия е постигнала тактически напредък към град Бахмут в източната част на Донецка област, съобщи британското разузнаване. Бахмут се намира на главния път към градовете Славянск и Краматорск. По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски също заяви, че Бахмут е обект на руско настъпление и е най-трудното направление на фронта към момента.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28285 BGN
  • chf 1 CHF = 1.99738 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net