Русия обстрелва Запорожие, Украйна атакува Донецк

03-10-2022

Пред украинската армия се откриват нови възможности за развитие на контранастъплението за освобождаване на окупираните територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски:

'Историята за освобождаването на Лиман в Донецка област сега е най-популярната в медиите. Успехите на нашите войници обаче не се ограничават до този град', подчерта той и осъди задържането на директора на Запорожката АЕЦ от руски патрул в петък като 'пореден пример за явен акт на руски терор'.

Според украински източници руските сили са обстрелвали тази сутрин град Запорожие. Съобщава се за пострадали и материални щети. От руска страна се твърди за украински обстрел срещу Донецк.

Съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан е изразил подкрепата на Вашингтон за суверенитета и териториалната цялост на Украйна на среща в Турция с Андрий Ермак, началник на администрацията на украинския президент. Двамата са обсъдили ситуацията със Запорожката атомна електроцентрала и взаимодействието между Киев и ООН в износа на храни, предаде БНР.

Съпругата на украинския президент Олена Зеленска участва в тържествена церемония в Истанбул по пускане на вода на корвета, построена в Турция специално за украинската армия. 
 Обменни курсове на БНБ за днес 07-12-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85756 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26348 BGN
  • chf 1 CHF = 1.97698 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net