Зеленски:Русия обстрелва критична инфраструктура

12-09-2022

Няколко украински области съобщиха за прекъсване на електричеството след обстрели от руска страна. Информацията за проблеми с тока и водоподаването беше потвърдена от официални представители от Харковска област, в Източна Украйна, от която руските части се изтеглиха през последните дни. Подобни съобщения се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса.

Междувременно из цяла Украйна са били задействани сирените за въздушна тревога. Жители споделиха в социалните мрежи, че са чули експлозии.

В събота руското министерство на отбраната съобщи, че изтегля част от силите си от Харковска област, след започналата контраофанзива на украинската армия, в рамките на която от Киев твърдят, че са си върнали територия от над три хиляди квадратни километра.

„Пълно прекъсване на тока в Харковска и Донецка област, частично в Запорожка, Днепропетровска и Сумска области. Терористите от Руската федерация си остават терористи и атакуват критична инфраструктура. Без военни съоръжения, целта е да се лишат хората от светлина и топлина”, написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net