Русия твърди, че е превзела най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна

27-07-2022

Москва съобщи, че войските ѝ са установили контрол над най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна, тази в района на град Светлодарск в Донецка област, предаде ДПА.

Въпреки че руски сепаратистки медии публикуваха кадри, за които се твърди, че показват наемници от частната военна компания 'Вагнер' пред административанта сграда на централата, руското твърдение не може да бъде проверено, а други съобщения говорят за това, че боевете около централата продължават.

Украинският генерален щаб не спомена нищо за нея в снощната си сводка за бойните действия, макар да съобщи, че е имало боеве в близкото село Семигорие.

Генщабът допълни, че през вчерашния ден украинските войници са отблъснали нападения по фронтовата линия в Донецка и Луганска област.

Москва заяви, че силите ѝ са убили няколко десетки чуждестранни бойци, повечето от тях поляци, при атака срещу подразделение на украинския Международен легион в района на град Константиновка в Донецка област.

Легионът, който воюва на страната на украинската армия, рядко дава данни за жертвите си и не разгласява информация за състава на доброволческите си сили, отбелязва ДПА. Обменни курсове на БНБ за днес 09-08-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.91767 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.3238 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00331 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net