Откриха десетки мъртви мигранти в ремарке в Тексас

28-06-2022

Най-малко 46 мигранти бяха открити мъртви в ремарке на камион в Тексас.

Камионът е намерен в покрайнините на Сан Антонио. Преминаващ покрай него човек чул викове за помощ отвътре. Предполага се, че загиналите са нелегални мигранти от Мексико. 16 души са откарани в болница в тежко състояние.

Според разследващите до трагедията се е стигнало, след като мигрантите са били оставени без вода, което в комбинация с горещините в Тексас е довело да бърза дехидратация и топлинен удар.

Началникът на местната полиция Уилям Макманъс определи това е един от най-тежките подобни инциденти в историята на града и по него ще започне федерално разследване. Полицейският началник съобщи, че по случая са задържани трима души. 

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард каза, че мексиканският консул пътува към мястото на трагедията. Мининистърът допълни, че двама от оцелелите и настанени в болница мигранти са били идентифицирани като гватемалци, а националността на останалите все още не е установена.

Губернаторът на Тексас, републиканецът Грег Абът, обвини за трагедията имиграционната политика на президента Джо Байдън. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net