Израелски туристи бяха посъветвани да напуснат Истанбул заради заплаха от ирански нападения

18-06-2022

Израелски представители от сферата на отбраната предупредиха, че ирански агенти може да извършат този уикенд терористични атаки срещу израелски граждани в Истанбул, предаде ДПА.

Високопоставени официални представители твърдят, че са налице конкретни индикации за планирани подобни нападения, съобщават израелски медии.

Израелските туристи бяха посъветвани да напуснат Истанбул възможно най-бързо или да не напускат хотелските си стаи, да заключват вратите и да не отварят на непознати.

Предполага се, че в Турция има около 2000 израелци. В края на май Израел издаде предупреждение да не се пътува до Турция заради заплаха от нападения, след като иранският президент Ебрахим Раиси обеща, че ще има отмъщение за убийството на висш офицер от иранската Революционна гвардия в Техеран.

Вчера според медийните съобщения представители на израелските и турските сили за сигурност са издирвали възможни атентатори в Истанбул.

По данни на израелския вестник 'Аарец' се предполага, че в планирането на атентатите участват няколко терористични клетки, което прави по-трудно за силите за сигурност да ги предотвратят.

В последно време израелските разузнавателни служби твърдят, че са осуетили няколко нападения, планирани от Иран, включително убийството на американски генерал в Германия.Обменни курсове на БНБ за днес 26-06-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85845 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28024 BGN
  • chf 1 CHF = 1.94185 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net