Българската делегация, начело с премиера Петков, пристигна в Киев

28-04-2022

Видеокадри от пътуването на делегацията, водена от премиера Кирил Петков, до Украйна бяха разпространени тази сутрин от правителствената пресслужба. 

Малко преди 10 часа тази сутрин министър-председателят и депутатите от ДБ, ИТН и ПП пристигнаха на централната гара в Киев. Те бяха посрещнати от вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина, съобщи bTV.

Снощи българската делегация пътува с военен самолет 'Спартан' до полското летище 'Жешов-Яшонка' в югоизточната част на страната. След това Петков и останалите български представители са поели към Киев с нощен влак, но маршрутът се пази в тайна.

Пътуването трае между 11 и 16 часа заради разрушената жп инфраструктура на места след руски обстрели.

В Киев ще се състои среща на премиера Кирил Петков с държавния глава Володимир Зеленски.

Заедно с министър-председателя в украинската столица са още министърът на отбраната Драгомир Заков, директорът на 'Ситуационен център' към МВнР Антон Марков и депутатите от 'Продължаваме промяната', 'Има такъв народ' и 'Демократична България' - Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов, отпътува с военния 'Спартан' за Полша. БСП не изпрати свой представител.

В програмата е предвидено и посещение на градовете Бородянка, Буча и Ирпин. Делегацията ще се срещне и с представители на българската общност в Украйна.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net