Путин заплаши с "мълниеносен отговор" всяка външна намеса във войната

28-04-2022

Руският президент Владимир Путин обеща „мълниеносен отговор“ ако някой поиска да се намеси отвън в събитията в Украйна и създава стратегическа заплаха. Това той подчерта пред законодателите в Санкт Петербург, събрали се в Таврическия дворец.

Президентът увери, че Русия разполага с инструменти за евентуален отговор, с каквито нейните опоненти не разполагат.

„Имаме затова всички необходими инструменти – такива, с които сега не може да се похвали никой. А ние няма да се хвалим, ще ги използваме, ако се наложи. Всички решения по този въпрос вече са взети“.

Според Путин всички цели и задачи на „специалната операция“ в Украйна ще бъдат изпълнени. По думите му руските опоненти не искат такава голяма страна като Русия.

„Нашите войници и офицери предотвратиха реална опасност, надвиснала над родината ни, предотвратиха мащабен конфликт, който би се разгърнал на наша територия по чужд сценарий.“

Според Путин „западните неприятели“ са планирали икономическо задушаване на Русия, но то се е провалило. А преди това западните държави поощрявали сепаратистите в Кавказ. Не им е нужна самостоятелна страна, със самото си съществуване Русия е заплаха за тях. Заплахата обаче са самите те. Президентът допълни, че помни „варварските планове“ на фашистите към съветския народ.

Той призова дипломати и официални лица да не отговарят на исканията на международни организации, борещи се включително за правата на човека.

„Тези инструменти са надживели времето си, нека се борят с решението на проблемите, които са назрели там“, допълни той. Обменни курсове на БНБ за днес 26-06-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85845 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28024 BGN
  • chf 1 CHF = 1.94185 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net