Крайцерът "Москва" е потънал

15-04-2022

От руското министерство на отбраната съобщиха, че крайцерът 'Москва' е потънал при силна буря в Черно море.

Малко по-късно от руското министерство на отбраната дадоха още подробности за потъването на флагмана на руския Черноморски флот - ракетният крайцер “Москва”. Това е станало при изтеглянето на буксир на кораба към пристанището, където е трябвало да бъде откаран, след като през нощта на 13 срещу 14 април на борда му се взривили боеприпаси и е избухнал пожар, според версията на Москва. Екипажът на плавателния съд е бил евакуиран.

Руското министерство на отбраната допълва сега, че потъването е причинено от силното вълнение в Черно море и повредите по корпуса, получени по време на експлозията.

Според Киев обаче, руският крайцер “Москва” е бил улучен от украински ракети 'Нептун'.
Потъването на руския крайцер 'Москва' е 'голям удар' за военноморските сили на Русия в Черно море, коментираха от Пентагона.

'Това е удар по ключова част от усилията на руснаците да установят някакъв вид морско господство в Черно море', заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби. Той допълни, че Вашингтон не може да потвърди каква е точната причина за потъването на руския кораб.Обменни курсове на БНБ за днес 27-06-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85845 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28024 BGN
  • chf 1 CHF = 1.94185 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net