САЩ и Нова Зеландия налагат нови санкции на Москва

06-04-2022

Съединените щати и техни съюзници ще наложат нови санкции на руски представители и на финансови институции, обявиха от Белия дом. Те ще засегнат представители на руското правителство и членове на техните семейства, които притежават от Русия финансови институции и държавни предприятия. 

Санкциите ще забранят инвестициите в Русия и ще имат за цел финансова, икономическа и технологична изолация на страната. Вашингтон обяви още, че ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ на стойност до 100 милиона долара.

Нова Зеландия също обяви, че ще въведе нови санкции срещу Русия в отговор на извършените зверства срещу мирни граждани, предаде ДПА.

Вносът от Русия ще бъде обложен с 35-процентно мито. Освен това Нова Зеландия ще удължи съществуващите забрани за износ на индустриални продукти, свързани със стратегически руски индустрии, заяви външната министърка Наная Махута. 

Европейската комисия предложи да бъде спрян вносът на петрол, дървен материал, цимент и въглища от Русия, както и пълна забрана на транзакциите с четири ключови банки. Руски кораби няма да могат да акостират на пристанищата на Евросъюза.Обменни курсове на БНБ за днес 03-12-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85598 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27806 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98884 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net