Руски войски са влезли в Харков

27-02-2022

Руски войски влязоха в Харков, заяви Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешен министър, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По улиците на североизточния украински град преминават руски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, публикувани от Герашченко и украинската Държавна служба за специални комуникации и информационна защита, се вижда как по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, отделно от това, горящ танк, отбелязва Ройтерс.
Украински сили се сражават днес с руски войници по улиците на Харков, заяви областният управител Олех Синегубов.

Украинските власти предупредиха за опасност от екологична катастрофа и заради взривеният през нощта газопровод до Харков, и заради избухналия пожар в склада за петрол на авиобаза Василков.

Междувременно операторът на газопровода в Украйна съобщи, че транзитът на руски газ до Европа през Украйна не е бил прекъснат, тъй като  газопроводът не е бил повреден от взривовете.

Експлозии се чуват в различни украински градове, включително и в столицата Киев, където след сирена беше нанесен въздушен удар. Би Би Си съобщават и за въздушни нападения над два града - Ровно на запад и Луцк на северозапад.

От руското министерство на отбраната обявиха, че техни въоръжени сили  са блокирали градовете Херсон и Бердянск, както и че под техен контрол са били взети Геничевск и летище Черобаевка. От министерството твърдят и че украинските военни масово отказват да продължат военните действия в района на Харков.

Руските войски са окупирали южния украински град Нова Каховка, съобщават украински медии.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 02-06-2023

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82839 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27891 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00969 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2023 BulNews.Net