Украинската армия обстрелва редица населени места, твърдят сепаратистите

20-02-2022

Многобройни експлозии се чуват в центъра на Донецк, съобщи Ройтерс. По-късно сепаратистите обявиха, че украински военни са обстрелвали няколко населени места на територията на непризнатата Донецка народна република. В Донецк стрелбата е била по посока на местния химически завод.

Междувременно наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество Европа заявиха, че вчера са били регистрирани почти 2 хиляди нарушения на примирието в Източна Украйна.  

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг сигналите, които идват от Русия, сочат, че Москва подготвя пълномащабно нападение срещу Украйна. В ефира на германската телевизия А Ер Де Столтенберг каза, че  всички са съгласни, че рискът от атака е много висок.
В същото време президентът на Украйна проведе съвещание с ръководителите на силовите ведомства на международното летище в Киев. Според информация от президентския офис той е изслушал отчети за последните събития в източната част на страната и за състоянието на украинската армия. 

Зеленски проведе и телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон. Двамата са обсъдили възможни начини за незабавно намаляване на напрежението и уреждане на ситуацията с политически и дипломатически средства.Обменни курсове на БНБ за днес 28-06-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.85001 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.26894 BGN
  • chf 1 CHF = 1.92826 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net