Специалният съд в Хага удължи ареста на бившия президент на Косово Хашим Тачи

28-01-2022

Специалният съд в Хага удължи задържането на бившия косовски президент Хашим Тачи, съобщи Анджела Грип, ръководител на отдела за връзки с обществеността на Специализирания съвет на Косово, предаде 'Газета Експрес'.

Грип представи на онлайн пресконференция най-новата информация за събитията, свързани със съдебните производства и дейността в този съд, съобщава 'Косово онлайн'.

Тя каза, че по делото 'Тачи и другите' във вторник, 25 януари, е изпратена публична версия на решението на съдията по досъдебното производство, с която е разпоредена мярка за неотклонение задържане под стража на Хашим Тачи.

Както съобщава 'Репортери', следващия петък, 4 февруари, ще се проведе статусна конференция за хода на производството срещу Тачи, Кадри Весели, Якуп Красничи и Реджеп Селими. 

Хашим Тачи подаде оставка като президент и се предаде на съда в Хага в края на 2020 година.
Той и тримата негови съратници от Армията за освобождение на Косово са обвинени във военни престъпления и престъпления срещу човечеството и по-конкретно преследване, незаконно задържане, мъчения, убийства по време на войната в Косово преди 20 години.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net