Северна Корея извърши ново ракетно изпитание

05-01-2022

Северна Корея извърши ново ракетно изстрелване и се предполага, че става дума за балистична ракета, предадоха световните агенции.

Според бреговата охрана на Япония предполагаемата балистична ракета е била изстреляна по посока на Японско море. Ракетата е паднала в морето. На японските риболовни кораби се препоръчва да бъдат особено внимателни и да не се доближават до отломките.

Южнокорейският генерален щаб на въоръжените сили също съобщи за изстрелването, но засега казва, че е бил изстрелян неидентифициран обект по посока на морето от източната част на Корейския полуостров.

Миналата година Северна Корея обяви успешен тест на нов тип балистична ракета, изстреляна от подводница, на крилата ракета с голям обсег и на хиперзвукова ракета.

Новият опит сега става в момент, в който Северна Корея все още не е отговорила на предложение на Вашингтон за среща на американски и севернокорейски представители с цел преговори.

На важно партийно заседание миналата седмица севернокорейският лидер Ким Чен-ун изрази готовност да засили боеспособността на страната си.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 20-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83594 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28431 BGN
  • chf 1 CHF = 2.02049 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net