Полиция влезе в британския парламент по сигнал за наркотици

07-12-2021

Британските парламентарни власти извикаха полиция, след като вестник съобщи, че следи от кокаин са били открити на множество места в парламента, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на долната камара на британския парламент Линдзи Хойл каза, че се е свързал с полицията, след като в. 'Сънди таймс' съобщи, че в сградите на парламента се употребяват нелегални субстанции.

Според вестника тестове с натривки за засичане на наркотици са открили следи от кокаин на 11 места, достъп до които имат само акредитирани в парламента законодатели, служители и журналисти, включително в тоалетна близо до кабинета на премиера Борис Джонсън.

'Сведенията за употреба на наркотици в парламента, получени от 'Сънди таймс', предизвикват дълбоко безпокойство и аз ще ги поставя на вниманието на столичната полиция тази седмица', каза Хойл в свое съобщение. 'Очаквам да видя цялостно и ефективно прилагане на закона', добави той.

Говорителят на Джонсън Макс Блейн каза днес, че съобщенията 'са обезпокоителни'.

Обвиненията се появиха в момент, когато правителството оповести нова стратегия за борба срещу злоупотребата с наркотици и свързаната с наркотици престъпност. В публикуваните днес планове се предвиждат повече ресурси за рехабилитация на зависимите от наркотици, както и затягане на полицейските мерки срещу наркодилърите и трафикантите.

Министърът, отговарящ за полицията, Кит Молтхаус каза, че съобщенията за употреба на наркотици в парламента не го изненадват. 'Очевидно там работят няколко хиляди души и аз бих бил изненадан, ако сред тях няма няколко потребители на наркотици, за които това е начин на живот', каза той пред телевизия 'Скай нюз'. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net