Гърция няма да въвежда локдаун, нито задължително ваксиниране

30-10-2021

Гърция няма да въвежда нито национален локдаун, нито задължително ваксиниране въпреки призивите на лекарите, заяви здравният министър Танос Плеврис. Властите мобилизират частни клиники и лекари в северните райони на страната, където ваксинираните са под средното ниво на страната.

Критично висок е броят на новозаразените в Северна Гърция, като интензивните отделения останаха без свободни места, съобщават от болниците в Солун. По спешност правителството осигури допълнително 260 легла от частните клиники в Солун, Волос и Лариса. Обсъжда се мобилизиране на частни лекари със специалност, необходима за Covid отделенията.
Никос Каправелос, главен лекар в една от солунските болници, заяви, че 'или всички ще се ваксинират, или ще потънем заедно.'

Въпреки констатациите на комисията за контрол на пандемията, министърът на здравеопазването Танос Плеврис е категоричен, че няма да бъде въведено задължително ваксиниране.

Проф. Никос Дзанакис дори призова да се изпратят лекари по домовете на възрастните хора, за да ги убеждават да се имунизират. 'Ако не ги ваксинираме ще ги изгубим', категоричен е специалистът. Той прогнозира увеличаване на заразените и починалите през ноември.
На границата тестват всички влизащи от 41 страни, сред които и България.Обменни курсове на БНБ за днес 29-01-2022

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.756 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.35138 BGN
  • chf 1 CHF = 1.88459 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2022 BulNews.Net