Байдън положи клетва при извънредни мерки за сигурност

20-01-2021

Джо Байдън положи клетва като 46-ия президент на Съединените щати, заедно с първата жена вицепрезидент - Камала Харис на тържествена церемония във столицата Вашингтон.

Байдън и Харис се заклеха, че ще изпълняват вярно длъжността президент и вицепрезидент на Съединените щати, като ще опазват, защитават и закрилят Конституцията на страната.

Церемонията се проведе при извънредни мерки за сигурност и военно присъствие заради щурма в Капитолия преди дни от привърженици на Доналд Тръмп, както и ограничен брои присъстващи на живо заради коронавируса.

В първата си реч той призова американския народ да загърби различията и да се сплоти пред лицето на големите предизвикателства.                                            

Джо Байдън, президент на САЩ: „Това е денят на Америка. Това е денят на демокрацията. Насилието няма да спечели нито днес, нито утре, нито никога. Американците са се сплотявали и са тръгвали напред. Нека се разглеждаме като съседи и съмишленици. Без мир, няма напредък. Сплотеността е пътят напред и ние трябва да се възползваме от това. Ако действаме заедно, никога няма да провалим Америка. Днес тук е началото на нещо ново. Трябва да отхвърлим културата, в която фактите се манипулират и измислят. Мои американски сънародници нека се възвисим над това. Америка е по-добра.“

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net