Френският министър на вътрешните работи: Терористичен акт е нападението в Париж

26-09-2020

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен определи като терористичен акт нападението срещу двамата журналисти край старата сграда на седмичника „Шарли Ебдо” в Париж. 

'Очевидно е, че това терористичен акт. Това е станало на улицата, на която се намира редакцията на „Шарли Ебдо”, те са действали, както действат терористите. Без никакво съмнение, това е нова кървава атака срещу нашата страна, срещу журналистите', заяви министърът по телевизия France 2.

Малко преди изявлението му полиция задържа още петима лица, заподозрени в хода на разследването за нападението в Париж срещу двама граждани до старата сграда на списанието Charlie Hebdo, съобщи телевизия BFMTV. „Задържани са още пет души”, казва се в съобщението на телевизията в Twitter. 
По-рано в петък неизвестни са нападнали граждани в сградата, в която по-рано се помещаваше сатиричното списание „Шарли Ебдо”.

Инцидентът се е разиграл в 11-ти окръг на Париж. Ранени са четирима души, двама от които са в изключително тежко състояние.

От местопроизшествието са избягали двама човека, които малко по-късно полицията е успяла да открие и задържи. По информация на френските медии, двама от пострадалите са служители на информационната агенция „Premières Lignes”, чиято редакция се помещава в бившите офиси на ”Шарли Ебдо”. Обменни курсове на БНБ за днес 26-10-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.65482 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.15507 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82464 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net