САЩ налагат нови санкции срещу Иран

25-09-2020

В четвъртък Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран относно нарушаване на човешките права от редица ирански служители и субекти, съобщава Ройтерс.

Държавният департамент отбеляза, че санкциите са насочени към съдии, участващи в процеса на Навид Афкари, който беше осъден на смърт по-рано този месец и екзекутиран, както и към тези, свързани с ареста на американския гражданин Майкъл Уайт.

'Действията, предприети днес от Съединените щати, разобличават иранските революционни съдилища и техните съдии за това, което всъщност те са: инструменти, предназначени да налагат бруталната идеология на иранския режим и да потискат несъгласието. Те не прилагат справедливо правосъдие, а по-скоро се стремят да лишат иранския народ от надлежен процес, както и от неговите човешки права и основни свободи. Същата тази система на несправедливост задържа неправомерно трима американци: Бакер и Сиамак Намази и Морад Тахбаз. Ще продължим да полагаме всички усилия да ги приберем у дома', се посочва в изявлението на Държавния департамент.

 Обменни курсове на БНБ за днес 25-10-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.64965 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.15697 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82532 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net