Юбър получи забрана да развива дейност в Лондон

23-09-2017

Транспортните власти в Лондон забраниха на 'Юбър' да работи в британската столица, но компанията за споделено пътуване иска да обжалва решението и започна да набира подкрепа сред лондончани чрез петиция, съобщи Франс прес.
Лицензът на 'Юбър' изтича на 30 септември. Според транспортните власти Ти Еф Ел 'Юбър' има безотговорен подход и поведение, което може да доведе до последици за безопасността и сигурността на обществото.
Ти Еф Ел критикува 'Юбър', че не осъществява стриктен контрол на съдебното минало на шофьорите си, че предоставя недостоверни медицински сертификати и че използва софтуер, който прави колите й 'невидими' в зоните, където няма лиценз да работи.
Американската компания отговори, че ще 'оспори незабавно това решение пред съда'. Тя ще може да продължи работа, докато текат процедурите по обжалването.
Базираният в Сан Франциско гигант стартира петиция на сайта, за да потърси подкрепа сред жителите на британската столица и само за пет часа събра над 250 000 подписа.
Американският министър на търговията Уилбър Рос разкритикува решението като 'не много обосновано' и лондонските шофьори на такси, които по думите му 'се адаптират бавно'.
Но кметът на Лондон Садик Хан изказа 'пълна подкрепа' в ефира на Би Би Си, защото по думите му компанията е разполагала с много време да отговори на притесненията на Ти Еф Ел, но не го е сторила.

Източник: БНТ

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net