Facebook тества функция за лайв стрийминг

05-12-2015


Новата услуга Facebook Live ще въведе възможност за видео излъчване в реално време. Тя ще бъде достъпна съвсем скоро за потребителите на iPhone в САЩ, обясняват в официално съобщение от социалната мрежа.

Подбрана група от знаменитости и значими потребители е имала възможността да използва услугата предварително през последните няколко месеца.

„Live ще ви позволи да покажете на близките си какво виждате в реално време, независимо дали посещавате ново място, готвите любимото си ястие или просто искате да споделите малко мисли с тях,“ се казва в съобщение на компанията.

Видеопотокът ще показва броят наблюдатели в реално време, имената на „приятелите” ви, които също гледат, както и коментари на случващото се. Завършеният видеоклип ще се запазва на „стените” на потребителите, докато те не решат да го изтрият.

Живото излъчване чрез мобилни телефони се превърна в цел и основна тенденция през годината, като въведените от Twitter услуги Periscope и Meerkat имаха успех. Миналата година компанията Amazon закупи платформата за видеоизлъчване Twitch за 1 млрд. долара.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 13-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.81448 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27277 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net