Nokia мигрира сървърите си в Google Cloud

17-10-2020

Финландският производител на мрежово оборудване Nokia обяви, че е подписал многогодишно споразумение за използване на Google като доставчик на облачна инфраструктура.
Nokia ще мигрира своите глобални центрове за данни и сървъри, както и различни софтуерни приложения върху инфраструктурата на Google Cloud за период от 18 до 24 месеца.

Сделката отразява промяната в компанията към облачна ИТ стратегия. Преместването в клауда също има за цел да помогне на Nokia да управлява по-ефективно своите цифрови операции и да разшири възможностите за служителите, работещи отдалечено сред пандемията.

В рамките на сделката Nokia ще използва набор от продукти и услуги на Google Cloud, с инфраструктура и приложения, работещи в публичния облак или чрез SaaS модел. Компаниите са разработили и график за миграция, който ще позволи на Nokia да излезе по-бързо от своите центрове за данни.

Google Cloud ще помага със стратегически системни интегратори, специалисти по решения и инженери, за да осигури стабилна миграция, предвижда споразумението.

„Nokia е на пътя на дигиталната трансформация, която е свързана с коренна промяна на начина, по който работим и правим бизнес”, заяви Рави Пармасад, вицепрезидент на глобалната ИТ инфраструктура в Nokia.

От компанията подчертават, че сега е идеалният момент Nokia да предприеме тази стъпка с Google Cloud, за да ускори реализацията на плановете си и да направи всичко това по сигурен и мащабируем начин.

 Обменни курсове на БНБ за днес 22-10-2020

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.65021 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.15509 BGN
  • chf 1 CHF = 1.82532 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2020 BulNews.Net