YouTube забранява съдържание, свързано с конспиративни теории

16-10-2020

Видеоплатформата YouTube обяви, че забранява съдържание, свързано с конспиративни теории или насочено срещу отделни хора или групи, предаде Ройтерс.

Новата забрана е насочена най-вече срещу теории като Кю Анон и Пицагейт, които 'оправдават насилието в реалния свят', се казва в съобщението.

'Днес ние разширяваме нашата политика за борба с тормоза и разпространението на ненавист, за да ограничим съдържание, свързано с конспиративни теории, включително с Кю Анон', обявиха от YouTube. В съобщението се обяснява, че при прилагането на новата политика ще се отчита и контекстът, в който е качен съответният клип. Той би могъл да остане в YouTube, ако не е насочен срещу конкретни личности или защитени групи.

Кю Анон, известна още като 'Щорм' или 'Великото пробуждане', е конспиративна теория, според която президентът на САЩ Доналд Тръмп и специалният прокурор Робърт Мълър провеждат тайна операция за разобличаване на уж съществуваща педофилска мрежа, включваща и членове на Демократическата партия. Теорията не е потвърдена, но нейните поддръжници смятат, че информацията за такава според тях реално съществуваща мрежа за сексуална експлоатация на непълнолетни е предоставена от анонимен служител на Белия дом под кодовото название Кю Анон, откъдето идва и името на теорията, отбелязва Ройтерс.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 25-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83027 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.27568 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00105 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net