Amazon получи разрешение за оператор на дронове

02-09-2020

Amazon получи одобрение от Федералното управление за гражданска авиация на САЩ (FAA) да работи като оператор на безпилотни летателни апарати. Това позволява на онлайн търговеца да предлага комерсиални  услуги с доставки, базирана на дронове.

Разрешението дава възможност на компанията да доставя безопасно и ефективно стоки извън пряката видимост на оператора на дронове. Получаването на сертификат от FAA е важна стъпка за услугата Amazon Prime Air.

Дейвид Карбон, вицепрезидент на Amazon, подчерта увереността на регулатора, че процедурите за безпилотни доставки са безопасни и че идва моментът, когато автономната услуга с дронове ще доставя пратки на клиенти по целия свят.

Новият дрон на Amazon е способен да излита вертикално като хеликоптер и да продължи да лети като самолет. Устройството може да измине 15 мили с товар до пет килограма и да се върне за 30 минути.

Amazon е третата компания в САЩ, след Wing на Google и UPS, която получава разрешение от FAA за извършване на услуги с безпилотни летателни апарати. Онлайн търговецът планира скоро да започне тестове на доставки с дронове.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83853 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2902 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01778 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net