Легендарният биатлонист Оле Ейнар Бьорндален няма да участва в Пьончан

16-01-2018

Най-успешният спортист в зимните олимпийски игри Оле Ейнар Бьорндален остана извън Пьончан 2018. 43-годишният биатлонист не попадна в състава на Норвегия заради слабите си резултати през сезона. Бьорндален не успя да покрие критериите, след като завърши едва 42-и в индивидуалния старт на 20 км в Руполдинг миналата сряда, но се надяваше да намери място в олимпийския отбор заради огромните си заслуги към спорта, но това не се случи.

„Постигнатите резултати на Оле Ейнар Бьорндален в Световната купа не бяха достатъчно добри. За съжаление той не покри изискванията“, заяви председателят на олимпийския и параолимпийския комитет на Норвегия Торе Овербьо.

Бьорндален не скри разочарованието си от решението. Норвежецът се надяваше да участва за седми път в зимни олимпийски игри.

„Не ми харесва факта, че не мога да участвам. Мисля, че можех да намеря формата си по време на игрите“, каза той пред местна телевизия.

Царят на биатлона, както е наричан норвежеца, има 13 отличия от зимни игри, от които осем златни, четири сребърни и един бронзов медал. Бьорндален държи рекорда за най-много победи в Световната купа – 94. В състава на Норвегия за игрите в Пьончан влизат братята Йоханес и Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен, Ларс Хелге Биркеланд, Хенрик Лабе-Лунд и Ерленд Бьонтегоорд.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net