Пиронкова се класира за финала в Сидни

09-01-2014

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за финала на турнира по тенис в Сидни с награден фонд 710 хиляди долара.

Пловдивчанката тръгна от квалификациите и стигна до финал на турнир на Женската тенис асоциация за първи път в своята кариера. На полуфиналите тя елиминира шестата в световната ранглиста поставена под номер 2 Петра Квитова с 6:4, 6:3 за 81 минути.В 

Българката поведе с 4:2, но Квитова изравни при 4:4, след което Пиронкова взе пет поредни гейма, с което спечели първия сет и поведе с 3:0 във втория. Чехкинята намали 3:4, но за повече нямаше сили и допусна първо поражение от пловдивчанката в пет мача.

На финала Пиронкова ще се изправи срещу петата в схемата Анджелик Кербер (Германия), която победи Медисън Кийс (САЩ).

„В момента се чувствам невероятно щастлива”, заяви първата ни ракета Цветана Пиронкова.

„Разбира се, бях нервна в края, но се опитах да се справя с това”, продължи Пиронкова. Тя подчерта, че е изпълнена с положителни емоции, но трябва да остане мотивирана и фокусирана в предстоящия й мач с германката, който определено е най-важният за нея и го очаква с нетърпение. Пиронкова призна, че толкова дълго време е мечтала за този момент и всеки може да си представи как ще се чувства на корта в петък сутринта, когато ще се изправи срещу Кербер.

Петра Квитова пък не скри, че българката е била по-добра от нея във всички компоненти на играта.

С успеха си Пиронкова влезе в историята на турнира в Сидни. Тя е първата тенисистка, която започва от квалификациите и стига до финал.

Мачът за титлата ще се играе сутринта на 10 януари, като трябва да започне не по-рано от 5:30 часа.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 06-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net