Лудогорец с първа победа в Шампионска лига

23-10-2014

Лудогорец записа историческа победа в Шампионската лига. Пред близо 35 хиляди зрители на Националния стадион „Васил Левски” българският отбор победи швейцарския Базел с 1:0 пред в третия си мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Единствения гол беше отбелязан в 90-тата минута. Левият защитник Йордан Минев получи топката на фланга, навлезе към наказателното поле и вкара с много премерен удар с десния крак.

В 18-та минута Лудогорец бе близо до попадение - Фабио Ешпиньо центрира, Марселиньо засече с плонж с глава, но вратарят на швейцарците спаси. Буквално секунди по-късно Дие бе изгонен за грубо влизане в краката на Козмин Моци. Гостите, които играха повече от 70 минути с човек по-малко, отговориха с удар на Емболо, но Владислав Стоянов спаси. До края на първата част шампионите ни упражниха териториален натиск, но до нещо по-сериозно пред вратата на Васлик не се стигна, съобщи БНР.

През втората част с човек повече Лудогорец натисна своя противник и само отличните изяви на вратаря спасиха от гол. Василик отрази удари на Даниел Абало, Ешпиньо, Марселиньо и Михаил Александров. Трите най-чисти положения в края на двубоя пропуснаха появилите се като резерви Юнес Хамза, Върджил Мисиджан и Вандерсон. Все пак логиката възтържествува и Йордан Минев матира Васлик с прецизния си удар в последните секунди на мача.

Така ситуацията в групата на Лудогорец става изключително заплетена и е в полза на българския шампион, който може да се бори дори за второто място. Лидер с 9 точки е фаворитът Реал Мадрид, който тази вечер победи като гост Ливърпул с 3:0. На втора позиция е българският Лудогорец с 3 точки, колкото имат Ливърпул и Базел, но нашите шампиони са с по-добра голова разлика.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 18-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80361 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28258 BGN
  • chf 1 CHF = 1.98461 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net