Туристите в Париж няма да гледат безплатно откриването на Олимпийските игри

06-03-2024

Туристите няма да имат право да гледат безплатно церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, както бе обещано първоначално, съобщи френското правителство, цитирано от Асошиейтед прес. Причината са опасенията за сигурността на събитието на открито край река Сена.

Организаторите планираха грандиозна церемония по откриването на 26 юли, на която да могат да присъстват около 600 000 души, повечето от които с възможност да гледат безплатно край бреговете на реката, но опасенията, свързани със сигурността и логистиката, накараха правителството постепенно да намали амбициите си. 

Миналия месец общият брой на зрителите, които могат да присъстват на събитието, бе намален до около 300 000 души. Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен каза, че 104 000 от тях ще трябва да закупят билети с места на северния бряг на Сена, а 222 000 ще могат да гледат безплатно от южните брегове. Той заяви обаче, че безплатните билети вече няма да са достъпни за обществеността, а вместо това ще бъдат заменени с покани. 

'За да овладеем движението на множеството хора, не можем да поканим всеки да дойде', заяви Дарманен.

Двама представители на вътрешното министерство казаха, че решението означава, че туристите няма да имат възможност да се запишат за безплатен достъп, както бе заявено по-рано. Вместо това достъпът до церемонията ще бъде определен чрез квоти за избрани жители на градовете, в които се провеждат олимпийски събития, местни спортни федерации и други лица, избрани от организаторите или техните партньори.

Местните градски съвети могат да поканят 'своите служители, децата от местните футболни клубове и техните родители', например, каза Дарманен. След това на поканените ще трябва да бъде направена проверка за сигурност и ще получат кюар кодове, за да преминат през загражденията за сигурност. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net