Задържаха плувеца Антъни Иванов с марихуана

08-02-2024

Плувецът Антъни Иванов е бил задържан с марихуана на 7 февруари от полицията в Благоевград. Иванов вече е освободен и сутринта проведе тренировка на басейна на спортен комплекс 'Пирин'.

Антъни Иванов е бил задържан с малко количество от забраненото вещество заедно с неговия приятел Благой Панайотов.

„Така се случи, че ни хванаха с малко количество марихуана. Видяха ни на улицата и ни претърсиха. Всички гадни и кофти решения, които се случиха около мен, ме подтикнаха да поискам да го направя. Беше доста стресиращо, всичко се случи много бързо. Около час ни държаха в полицията“, заяви Иванов.

'Съдействахме на органите на реда. В САЩ съм употребявал по медицинско предписание заради проблемите ми с рамото, но в България не съм. Марихуаната не е част от листата на забранените вещества от WADA. В момента съм наказан и не го следя', обясни още Иванов.

Тази сутрин плувецът от рано сутринта бе на басейн 'Пирин', където провеждаше своята тренировка.

'Притеснявам се за другото момче, защото той е в Академията на МВР. За мен е изненада, че толкова голямо внимание се обръща на една нелепа грешка. Със сигурност примерът, който давам, не е добър и съжалявам, но както виждате съм на басейна', коментира още Антъни Иванов.

Другото задържано момче е Благой Панайотов. Той беше един от тримата плувци, наказани за употреба на допинг през февруари 2021 година. Бившият държавен шампион на 200, 800 и 1500 м. свободен стил беше санкциониран заедно със Здравко Баблаков и Светлозар Николов заради положителни проби за анаболния стероид станозолол. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 03-05-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82822 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2865 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00413 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net