Лудогорец записа престижен успех срещу Аякс

01-09-2023

Отборът на Лудогорец постигна една от най-значимите си победи като гост в европейските клубни турнири, след като надигра с минималното 1:0 Аякс в мача реванш между двата тима от плейофния кръг на турнира Лига Европа.

За съжаление, този успех на разградчани не бе достатъчен за тях, за да заличат пасива си от три гола след първата среща и така българският шампион ще трябва да се задоволи с участие в груповата фаза на третия по сила клубен турнир в Европа - Лигата на конференциите.

На стадион 'Йохан Кройф Арена' в Амстердам моментът за 'зелените' дойде малко след час игра, когато родният тим организира добро нападение отдясно, при което Бърнард Текпетей изведе Доминик Янков, който пък достави отлично подаване за Матиас Тисера, чийто първи изстрел бе отразен от стража Джей Гортър, но при добавката аржентинецът не сбърка, носейки успеха на 'орлите'.

За Лудогорец на резервната скамейка през всичките 90 минути остана капитанът Кирил Десподов, тъй като в следващите няколко часа се очаква да се стигне до негов трансфер в чужбина.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 28-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net