Григор Димитров срази Мъри и стигна третия кръг на US Open

01-09-2023

Григор Димитров се класира за третия кръг в US Open след категорична победа над Анди Мъри - 6:3, 6:4, 6:1. Той се наложи над носителя на три титли от Големия шлем за 2 часа и 46 минути.

На централния корт 'Артър Аш' първата ни ракета изигра много солиден мач, в който ключът към успеха беше скрит в тежкия първи сет, в чието начало двамата с Мъри изиграха няколко епични гейма и до 3:3 си бяха разменили по един пробив. Решаващият миг дойде в осмия гейм, когато британецът се пропука, сервирайки с новите топки, и това позволи на Григор да поведе с 5:3 и на свое подаване да затвори частта след 6:3.

Доброто представяне на Димитров се пренесе и в началото на втория сет, когато той проби в откриващия гейм и след това затвърди за 2:0. В следващите минути българинът контролираше преднината си, като единственият труден момент дойде в осмия гейм, когато Гришо трябваше да отразява точка за пробив, но той се справи, а малко по-късно сложи и точка на спора след 6:4.

Третият сет стартира отново отлично за бившия N:3 в света, който проби, но този път Мъри реагира и израни за 1:1. Това обаче се оказа и последният позитивен миг за трикратния шампион в турнирите от Големия шлем, тъй като до края Григор Димитров спечели пет последователни гейма, за да стигне до крайния успех след 6:1 и общо 2 часа и 48 минути на корта.

'Много съм доволен от играта си, по-добре е да спечелиш така, отколкото в пет сета. Мисля, че ключов днес е оказа първият сет. Познаваме се добре с Анди, играли сме много пъти и не мисля, че имаше с какво да се изненадаме', каза Димитров след срещата.

'Моите треньори са работили с Анди и затова казах, че нямаме тайни. В този момент аз наслаждавам на играта си, а за него знам, че имаше много сериозна контузия и се върна, за което заслужава комплименти'.

Българинът добави, че ще извлече позитивите от победата, но не гледа толкова далеч напред. 'Усещам, че имам още много какво да дам, затова се надявам на нови победи'.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 28-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net