"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига след драматичен мач

02-08-2023

'Лудогорец' отпадна от Шампионската лига, след загуба с 1:2 от 'Олимпия' (Любляна) в мач-реванш от втория предварителен кръг в турнира. Българският тим напуска надпреварата с общ резултат 2:3.

Съставът, воден от Ивайло Петев, рухна в самия край на мача в Любляна, въпреки че в по-големи периоди от срещата действаше по-добре.

Кирил Десподов изведе 'Лудогорец' напред в 15-ата минута, но Тими Елшник изравни само три по-късно.
Отново Елшник, който се беше разписал и в Разград преди шест дни, вкара във втората минута на добавеното време, за да прати 'Олимпия' в третия кръг в турнира.

Победното попадение за словенците падна след период на груби грешки в защитата на 'Лудогорец'. От 83-ата минута българският тим игра с човек по-малко заради червен картон на десния бранител Сон. Испанецът изпусна нервите си и удари с глава играч на 'Олимпия'.

'Лудогорец' нямаше и късмет, след като Кирил Десподов удари греда преди края на редовното време, а в продължението вратарят на 'Олимпия' се отчете с ключово спасяване.

За капак в десетата минута на добавеното време Десподов пропусна и дузпа.
След отпадането от Шампионската лига 'Лудогорец' продължава в Лига Европа. Почти сигурно съперник там ще е 'Астана'.

Мачът в Любляна започна агресивно от страна на домакините, които до 14-ата минута бяха получили четири жълти картона. Вместо това в 15-ата минута Десподов изведе българския отбор напред с единствения му точен удар през първата част.

Само три минути по-късно обаче 'Олимпия' изравни. Това стана след груба грешка при статично положение от страна на играчите на българския отбор и Елшник от воле се разписа.

След почивката имаше още нерви, атаки и към двете врати, като 'Лудогорец' беше малко по-активен. Точно, когато българският отбор играеше по-добре, то Сон си изпусна нервите и удари с глава играч на 'Олимпия' в 83-ата минута. Малко след това Десподов удари греда, а словенците натиснаха.

Домакините направиха два пропуска, но след корнер във втората минута на добавеното време Елшник засече подаване по тревата и реализира - 2:1.

Драмата беше пълна в добавеното време, когато след преглед със системата за видеоповторения 'Лудогорец' получи дузпа. Десподов я изпълни, но вратарят на 'Олимпия' спаси.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 30-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28771 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00064 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net