Левски надви Шкупи, въпреки напрежението и терена

28-07-2023

Отборът на Левски стартира с успех участието си в Европа през този сезон, побеждавайки с 2:0 като гост македонския Шкупи в първа среща между двата тима от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите.

За съжаление, двубоят на 'Тоше Проески Арена' беше съпътстван и от инциденти, като през деня български привърженици бяха нападнати в един от кварталите на Скопие, вследствие на което един от тях е бил наръган с нож и откаран в болница.

Иначе по време на самия мач главният арбитър Давид Фуксман от Израел също спря играта за кратко заради провокация от трибуните.

В крайна сметка на игрището и двата тима не успяха да покажат най-доброто от себе си, тъй като теренът беше в много лошо състояние, но въпреки това Левски направи необходимото, за да си тръгне като победител.
Двубоят започна равностойно, като първото сериозно положение бе на сметката на домакините в 28-ата минута, когато

Михал Пинтер стреля опасно с глава, но Пламен Андреев спаси.

Само две минути по-късно пък 'сините' откриха резултата. Рикардиньо бе намерен с дълго подаване в наказателното поле на домакините, а неговият опит за удар се превърна в асистенция за Уелтън, който отблизо беше точен за 1:0.
В края на първата част Шкупи можеха да стигнат до изравнителен гол, но бранителят Кристиан Димитров се отчете с много важна намеса в защита, изчиствайки топката от голлинията.

След почивката домакините бяха малко по-активният от двата отбора, но въпреки това Левски издебна своя миг и в добавеното време на срещата Марин Петков центрира от ъглов удар, Асен Чандъров отклони топката и отблизо Роналдо реализира втория гол за българския тим.

По този начин момчетата на Николай Костов стигнаха до победа с 2:0 и направиха много важна крачка към продължаване напред в Лигата на конференциите. Реваншът на стадион 'Георги Аспарухов' е следващия четвъртък (3 август).

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 29-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82447 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28771 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00064 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net