Манчестър Сити разгроми Реал (Мадрид) и е на финал в Шампионска лига

18-05-2023

Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига, след като разгроми с 4:0 Реал (Мадрид) в реванша от полуфиналите на най-силния европейски клубен турнир. Тимът на Хосе Гуардиола продължава след общ резултат 5:1.

С успеха 'гражданите' си върнаха за загубата от Реал на същата фаза на турнира през миналата година. Английският тим натисна още в началотом а в 23-ата минута откри резултата. Тогава Кевин де Бройне изведе Бернардо Силва, който беше точен за 1:0. Реал беше близо до изравнителен гол, но Тони Кроос уцели напречната греда минути по-късно. В 37-ата минута домакините увеличиха преднината си. Илкай Гюндоган беше блокиран, но топката стигна до Бернардо Силва, който с глава вкара втория си гол в мача.

След почивката 'Реал опита да натисне, но Сити се справяше добре в защита. В 76-ата минута резултатът стана 3:0 след автогол на Едер Милитао след центриране на Де Бройне. В края на мача Хулиан Алварес оформи крайния резултат, завършвайки добра атака на 'гражданите'. На финала на 10 юни в Истанбул 'небесносините' ще срещнат Интер, който отстрани Милан. Това е втори финал за Сити в последните три години, след като през 2021 г. тимът загуби от Челси. Футболистите на Хосе Гуардиола все още имат шанс и за требъл през този сезон. Тимът е близо до титлата във Висшата лига, а освен това е на финал за ФА Къп, където ще се изправи срещу градския си съперник Манчестър (Юнайтед).

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net