Меси отговори на въпроса - ще играе ли на Мондиал 2026?

03-02-2023

Лионел Меси отговори на въпроса, който вълнува милиони - ще играе ли на следващото световно първенство. Пред 'Оле' той призна, че ще бъде трудно да го направи, но остави вратата леко отворена.

'Все още не знам, не мога да отговоря сега. Винаги съм казвал, че ми се струва, че ще бъде много трудно да отида там заради възрастта ми. Обичам да играя футбол, обичам това, което правя и докато съм във форма, чувствам се добре и продължавам да се наслаждавам, ще го правя. Но следващото Световно първенство все още е далеч.

Не искам да изпреварвам нещата. Но казвам и ще повторя: струва ми се, че ще бъде трудно поради възрастта и времето. Но зависи как върви кариерата ми.

Скоро ставам на 36 години, ще видя накъде ще върви кариерата ми, ще реша какво да правя по-нататък. Всичко зависи от много неща“, каза нападателят на ПСЖ и Аржентина. 

Следващото световно първенство е през 2026 година в Мексико, САЩ и Канада. Тогава Меси ще бъде на 39 години и за него това би бил шести Мондиал.

Седемкратният носител на 'Златната топка' обаче няма съмнение, че ще играе за Аржентина на следващата Копа Америка през 2024 година в САЩ. 'Ще остана в националния отбор до Копа Америка със сигурност. Трябва да се насладя на този момент. Надявам се, че и Лионел Скалони ще остане. Той е много важен за националния отбор. Да продължим този процес би било фантастично', добави Меси. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 31-03-2023

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.79665 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2184 BGN
  • chf 1 CHF = 1.96309 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2023 BulNews.Net