Аржентина е новият световен шампион по футбол!

18-12-2022

Аржентина е Световен шампион в Катар! Отборът на Лионел Скалони спечели трета титла в историята на страната след 1978-а и 1986 г. във финала срещу Франция, който ще остане в историята на Световните първенства като един от най-драматичните и преминал през купища обрати и емоции. Редовното време завърши 2:2, след продълженията резултатът бе 3:3, а при дузпите южноамериканците триумфираха с 4:2 и общо резултат 7:5.

Лионел Меси пък успя да реализира мечтата си да стане световен шампион, а и влезе в една престижна група, в която в момента 'членуват' едва осем души. Става дума за тези футболисти, които имат в кариерите си хеттрик от трите най-престижни отличия - 'Златна топка', трофей от Шампионската лига (или КЕШ) и световна титла. Останалите, които са постигали това, са Боби Чарлтън, Франц Бекенбауер, Герд Мюлер, Паоло Роси, Зиндедин Зидан, Ривалдо, Роналдиньо и Кака.

Аржентина започна по-активно срещата, като в първите минути владееше напълно инициативата и водеха с 2:0 до 80-ата минута с голове на Лионел Меси в 23-ата от дузпа и на Анхел ди Мария - в 36-ата.
В 80-ата минута звездата на френския тим Мбапе намали преднината на Аржентина с попадение от дузпа и минута и половина по-късно пак той възстанови равенството.

Така мачът влезе в продължения. Първото остана без попадения във вратите, въпреки много голови ситуации за 'албиселесте'.

В 108-ата минута обаче Меси демонстрира класата си и отново изведе своя тим напред.

Пет минути по-късно Мбапе направи хеттрик и пак изравни резултата с гол от дузпа - втората за Франция във финалния сблъсък.

Така се стигна до изпълнение на дузпи. 'Петлите' обаче пропуснаха да отбележат два пъти, докато тимът на Аржентина беше безгрешен. Така двубоят завърши с краен резултат 7:5. 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 16-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.8387 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28913 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01383 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net