Официално: Няма да се продава бира около стадионите на Световното по футбол

18-11-2022

Oрганизаторите на Световното първенство в Катар официално забраниха продажбата на алкохол около стадионите в емирството след разговори с ФИФА в последните минути в петъчния ден. Първо британският вестник The Times съобщи, че катарците участвали в късни преговори с ФИФА дали да се продава бира в близост до стадионите по време на турнира, който стартира в неделя.

„След дискусии между властите на страната домакин и ФИФА беше взето решение да се съсредоточи продажбата на алкохол само във фензоните, които са отредени. В периметрите около стадионите спиртни напитки няма да се продават на Мондиал 2022“, се казва в съобщение от ФИФА.

Първоначалното споразумение позволяваше на генералния спонсор на хмелената напитка да продава от течността край стадионите, но се оказа, че е имало допълнителен натиск от домакините да спре продажбата два дни преди домакинът Катар да приеме в неделя Еквадор.

„Няма влияние върху продажбата на безалкохолни бири и те ще се продават свободно на стадионите в Катар“, добавиха от ФИФА. 

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 06-12-2023

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.80811 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.28157 BGN
  • chf 1 CHF = 2.06835 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2023 BulNews.Net