Левски почете паметта на Гунди и Котков

30-06-2022

Ръководството, служители, ветерани и привърженици на Левски поднесоха венци и цветя по случай 51-вата годишнина от трагичната гибел на легендарните футболисти на 'Левски' и националния отбор Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. 

Поклонението се състоя на Централните софийски гробища, като присъстваха изпълнителният директор Иво Ивков и Даниел Боримиров, като и легендарният Кирил Ивков.

По-рано 'Левски' отбеляза годишнината и с публикация на официалния си сайт:

'Днес е един от онези дни в историята на любимия клуб, когато въздухът е по-особен и тежък. Мъката не се отмива с годините, а споменът за Георги Аспарухов и Никола Котков става все по-ярък.

Днес, 51 години след трагедията на Витиня, левскарите и футболна България все още помнят своите големи спортисти и личности. Хора, които бяха явление, надхвърлящо границите на футбола.

Тъгата по Гунди и Котков не е просто тъга по двама велики играчи. Не е тъга само на спортната общественост, защото от загубата на доблестни хора винаги боли.
Имената на Гунди и Котков припомнят, че има легенди, които не умират. Затова и приказката за тях се разказва от бащи на синове до ден днешен и не позволява пламъкът на величието им да угасне.

За кариерата им е написано и казано всичко. Победите и попаденията с 'Левски', и с националния отбор ще се помнят завинаги. Те бяха всенародни любимци и затова до наши дни не секва скръбта по ранната им гибел.

А за нас... За нас остава да следваме ярката светлина на тези неугасващи доблестни мъже, за да можем поне малко да се докоснем до величието им! Ръководството, футболистите, служителите и привържениците на ПФК 'Левски' се покланят пред паметта на Георги Аспарухов и Никола Котков'.

От Локомотив (Сф) също отбелязаха годишнината, като нарекога двамата играчи 'незабравими' и 'непрежалими'.

 

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 07-02-2023

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.81499 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.19072 BGN
  • chf 1 CHF = 1.9629 BGNBulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2023 BulNews.Net