МФ по борба прекръсти Евелина Николова на Евелина "Туш"илова

26-02-2022

Международната федерация по борба (UWW) прекръсти Евелина Николова на Евелина.... 'Туш'илова, като шеговито намигване за нейното невероятно представяне на турнира „Яшар Догу“ в Истанбул, който е рейтингов и носи точки за световната ранглиста. В ретроспекция за изминалия ден UWW публикава материал със закачливия надпис.

Бронзовата олимпийска медалистка тримфира в категория до 57 кг след 5 победи, като 4 постигна с туш, включително и на финала.

Още на старта българката тушира за 58 сек Озке Фидикчи (Турция), после и Айша Уалишан (Казахстан), на полуфинала бе категорична над олимпийската вицешампионка Ирина Курачкина (Беларус), от която взе реванш за загубата си на олимпиадата, а на финала се справи категорично и с Болортуя Хурелху (Монголия), след като губеше с 4:6. В редовното време свърши само четвърфиналната й срещата с нигерийката Колаволел – 10:6.

Това е втора титла за Евелина от началото на сезона. Миналата седмица тя триуфира и на „Дан Колов“, като взе приза за най-добре представила се българска състезателка.

Турнирът в Истанбул е рейтингов и бе последен преди европейското първенство в Будапеща (Унгария) в края на месец март.

Днес на 'Яшар Догу' стартират Миглена Селишка (50) и София Георгиева (65). Наш съдия на турнира е Филип Манолов.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 19-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83147 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2841 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01549 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net