Ансамбълът се оттегли от Световното първенство

26-10-2021

Ансамбълът на България няма да вземе участие на Световното първенство по художествена гимнастика в Япония, което започва утре.

Новината официално бе съобщена от родната федерация, а причина е контузия на едно от златните момичета, донесли радост на страната, печелейки олимпийската титла в Токио по-рано през годината.

Вчера гимнастичките са провели две тренировки, като след втората Лаура Траатс е почувствала много силна и остра болка. След консултация с д-р Добрев, лекаря на отбора, се стига до решение, че травмата на Траатс е сериозна и участието на страната ни в отборната надпревара е невъзможно.

'Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент', написаха от федерацията на официалната си страница във 'Фейсбук'.

Световното първенство в Китакюшу трябваше да бъде последното състезание на българския ансамбъл, но за съжаление сега няма да можем да видим гимнастичките ни в лебедовата им песен.

На шампионата на планетата ще бъдат раздадени три комплекта медали при ансамблите - в многобоя и на отделните уреди, като това ще се случи съответно на 29 и 31 октомври.

До този развой се стига само седмица след страхотното представяне на момичета на Гран при в Марбея, където те спечелиха всички три златни медала, изпълнявайки съчетания, които са били допълнително усложнени, сравнени с тези от Олимпиадата.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 24-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.83233 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2729 BGN
  • chf 1 CHF = 2.01134 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net