Григор Димитров на осминафинал в Индиън Уелс

12-10-2021

Григор Димитров продължава с безупречното си представяне на турнира по тенис от сериите Мастърс в Индиън Уелс, след като успя да пречупи 211- сантиметровия Райли Опелка. Двамата се срещнаха по-рано през това лято на турнира от същата категория в Торонто, където нашият представител инкасира двусетово поражение, но днес първата ни ракета взе реванш за загубата си, надделявайки над гиганта от Америка с 6:3 6:4. Така бившият номер 3 си резервира билет за осминафиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с Филип Краинович или тенисиста, намиращ се в най-добра форма в момента - Даниил Медведев.

В Сан Диего Григор напомни за най-добрите си години и сега продължи възхода срещу доста коварен съперник и при неудобни условия заради силния вятър, който често променяше и 'си играеше' с траекторията на топката. Бавният корт също не се понрави на Опелка, но Димитров беше много по-прецизен на свой сервис и изобщо не позволи на съперника си да се добере дори до шанс за пробив.

С рекордното си класиране в Индиън Уелс Гришо почти сигурно си осигури и изкачване с още една позиция в световната ранглиста до 27-мата.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 26-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net