Федерер ще претърпи нова операция на коляното и няма да играе месеци

16-08-2021

Роджър Федерер съобщи в социалните мрежи, че ще се подложи на нова операция на коляното, която няма да ме позволи да играет тенис дълго време. 40-годишният швейцарец публикува видео обръщение: „Здравейте, Роджър е, надявам се да сте добре. Искам да ви уведомя какво се случва с мен след Уимбълдън. Както можете да си представите, положението не е лесно.

Направих много прегледи на коляното си, събрах възможно най-много информация, след като се нараних допълнително по време на сезона на трева на Уимбълдън. Това не е начинът, по който мога да продължавам.

Казаха ми, че за да се чувствам добре в дългосрочен план ще е нужно да се подложа на операция, така че реших да се подложа на такава. Ще бъда на патерици за много седмици и извън тениса за много месеци.

Ще бъде трудно, разбира се, но знам, че това е правилното решение, защото искам да съм здрав, да мога да бягам в дългосрочен план. Искам да си дам и зрънце надежда, че мога да се завърна в Тура под някаква форма. Реалист съм, не ме разбирайте погрешно – знам колко е трудно на тази възраст да преминеш през нова операция. Ще опитам, искам да съм здрав, ще премина през рехабилитационния процес, докато все още съм активен, което ще ми помогне в този период.

Благодаря ви предварително за всички съобщения, защото най-вероятно ще има много такива. Винаги сте били невероятни и сте мислели за мен, някои страдат с мен, някои искат да ме видят отново на корта, отново усмихнат – оценявам това.“Обменни курсове на БНБ за днес 22-09-2021

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN


BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2021 BulNews.Net